Rețeta de chec pufos de care e indragostită toată lumea

Rețeta de chec pufos de care e indragostită toată lumea

  • Ingrediente pentru Chec Pufos
  • 4 ouă (reci din frigider)
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de ulei
  • 1 linguriță de praf de copt (amestecat în făină)
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2-3 linguri de cacao
  • Mirodenii (coajă de lămâie, esență de vanilie, etc., după gust)

Mod de Preparare

  1. Pregătirea Ingredientelor:
    • Separați albușurile de gălbenușuri.
    • Bateți gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, apoi adăugați uleiul, sarea și zeama de lămâie.
    • Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
  2. Bătutul Albușurilor:
    • Bateți albușurile spumă cu un praf de sare până devin ferme.
  3. Combinarea Ingredienților:
    • Amestecați ușor albușurile bătute spumă în compoziția de gălbenușuri.
  4. Pregătirea Tăvii:
    • Turnați 3/4 din compoziție într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină.
    • În restul de compoziție, adăugați cacao și amestecați bine.
  5. Asamblarea și Coacerea:
    • Turnați compoziția cu cacao peste cea din tavă și marmorați aluatul cu o furculiță.
    • Opțional, presărați deasupra nuci măcinate sau bucăți de ciocolată.
    • Coaceți în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 20 de minute.
    • Verificați coacerea cu o scobitoare. Dacă iese curată, checul este gata.
    • Scoateți checul din tavă și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l înveli în folie alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *