Rețeta de chec pufos de care e indragostită toată lumea
- Ingrediente pentru Chec Pufos
- 4 ouă (reci din frigider)
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de ulei
- 1 linguriță de praf de copt (amestecat în făină)
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță de sare
- 2-3 linguri de cacao
- Mirodenii (coajă de lămâie, esență de vanilie, etc., după gust)
Mod de Preparare
- Pregătirea Ingredientelor:
- Separați albușurile de gălbenușuri.
- Bateți gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, apoi adăugați uleiul, sarea și zeama de lămâie.
- Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
- Bătutul Albușurilor:
- Bateți albușurile spumă cu un praf de sare până devin ferme.
- Combinarea Ingredienților:
- Amestecați ușor albușurile bătute spumă în compoziția de gălbenușuri.
- Pregătirea Tăvii:
- Turnați 3/4 din compoziție într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină.
- În restul de compoziție, adăugați cacao și amestecați bine.
- Asamblarea și Coacerea:
- Turnați compoziția cu cacao peste cea din tavă și marmorați aluatul cu o furculiță.
- Opțional, presărați deasupra nuci măcinate sau bucăți de ciocolată.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 20 de minute.
- Verificați coacerea cu o scobitoare. Dacă iese curată, checul este gata.
- Scoateți checul din tavă și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l înveli în folie alimentară.