Reteta chifle de casa! Blog sofyshop

Cea mai simpla reteta de chifle pufoase si fragede facute in casa!

ALUAT:

500 g faina

280 ml apă caldă

8 g drojdie uscată

1 lingura zahar

30 g lapte

1 lingurita sare

1 ou

2 linguri ulei de masline

50 g unt

TOPING: 

2 linguri de parmezan

1 lingurita praf de usturoi 

Pătrunjel uscat sau oregano 

Umpleți după cum doriți

INSTRUCTIUNI: 

Mirodenii si alte gustoșenii gasiti aici: —> link: https://bit.ly/3EgDkrW

1. Intr-un castron amestecati apa, drojdia, zaharul, laptele si oul.

 2. Apoi adăugați ulei, făină și unt. 

3. Se amestecă bine și se formează un aluat moale și uniform. 

4. Se lasa sa se odihneasca o ora, apoi se imparte aluatul in portii a cate 150 g fiecare.

5. Formați chiflele și lăsați-le să se odihnească timp de o oră. 

6. Apoi acoperiți-le cu topping și coaceți la 180° timp de 15/20 de minute. 

7. Odată painea coapta, umpleți cu ce preferati! 

Pofta buna! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *