Retete 3 Briose Fine

Retete trei briose fine

Aceste briose vor fi vedetele mesei de Craciun.

Reteta nr. 1

Vanilate:

Făină – 150 g

Vanilie

Praf de copt – 5 g

Ou – 1 buc

Unt – 50 g

Ulei vegetal – 35 g

Zahăr – 180 g

Smântână – 100 g

Bateți oul cu zahărul, adăugați smântâna și ambele uleiuri, bateți. La final adăugați făina cu vanilia și praful de copt.

Împărțiți aluatul în forme și coaceți la 200°C timp de 20 de minute. Verificați coacerea cu o scobitoare.

Reteta nr. 2

Cu ciocolată:

Făină – 180 g

Cacao – 30 g

Praf de copt 2/3 linguriță + bicarbonat 2/3 linguriță

Ou – 1

Zahăr – 220 g

Lapte – 125 g

Ulei vegetal – 50 g

Apă fierbinte – 125 g

Bateți zahărul și oul cu un tel, turnați uleiul și laptele, apoi adăugați făina cu cacao și praful de copt cu bicarbonatul. Amestecați și turnați apa fierbinte. Aluatul este foarte lichid, nu vă temeți.

Turnați aluatul în forme și coaceți la 200°C timp de 20 de minute. Verificați coacerea cu o scobitoare.


Reteta nr. 3

Cu dovleac:

Piure de dovleac copt – 150 g

Ulei vegetal – 50 g

Ou – 1 buc

Zahăr – 125 g

Făină – 125 g

Praf de copt – 5 g

Bateți oul cu zahărul, combinați uleiul cu piureul și adăugați la ou, amestecați bine și încorporați făina cu praful de copt. La dorință puteți adăuga puține condimente (ghimbir, cardamom, nucșoară, scorțișoară).

Împărțiți aluatul în forme și coaceți la 200°C timp de 20 de minute.

DIN ALUATUL RĂCIT TREBUIE SĂ DECUPAȚI MIEZUL ȘI SĂ-L UMPLUȚI CU UMPLUTURĂ.

Dovleac cu curd

Ciocolată cu caramel sărat

Vanilat cu gem de fructe.

Pentru toppinguri puteți face 3 variante:

1, 2:

Brânză de vaci 500 g

Smântână 33-35% – 200 g

Zahăr pudră – 120 g

Ciocolată neagră – 50 g

Bateți brânza rece cu zahărul pudră, turnați treptat smântâna și bateți până la vârfuri ferme. Împărțiți crema în 2 părți, într-una adăugați ciocolata topită și mai bateți puțin, obținând o cremă cu bucăți de ciocolată.

Crema clasică am pus-o pe cupcakes cu dovleac, iar crema cu bucăți de ciocolată pe cele cu ciocolată.

3:

Smântână 33-35% – 150 g

Mentă – 10 g

Brânză – 300 g

Zahăr pudră – 70 g

Combinați în prealabil smântâna cu menta tocată și puneți la frigider pentru aproximativ 4 ore, apoi strecurați.

Bateți brânza rece cu zahărul pudră, turnați treptat smântâna și bateți până apar vârfuri ferme.

Puneți pe cupcakes vanilate.

#rețete #cupcakes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *